Специализираният съд остави в ареста обвинените за участие в престъпна група за изнудване полицаи от столичното Четвърто РПУ. Според мотивите на съда, няма опасност от укриване, но е възможно задържаните да извършат друго престъпление.
 
В залата бяха доведени трима от задържаните - Красимир Кръстев, Радослав Томов и Марио Дринцолов. Четвъртият - Антони Апостолов, е влязъл по спешност в болница още в петък. Съдът смята, че има достатъчно събран доказателствен материал, за да се направи обосновано предположение, че лицата са извършили престъплението, за което са обвинени.
 
Акция и арести: Полицаи от 4-то районно в София изнудвали търговци за такса „спокойствие“

На 23 януари т. г. общо петима служители на сектор "Икономическа полиция" бяха задържани в сградата на полицейското управление. Обвинения за участие в престъпна група и търговия с влияние бяха повдигнати на четирима от тях, като прокуратурата поиска да останат за постоянно в ареста.
 
За лидер на групата е сочен началникът на Сектор "Икономическа полиция" в Четвърто РПУ Красимир Кръстев.
 
Според събраните доказателства, групата е действала от началото на 2017 г. на територията на Четвърто РПУ, а сигналът срещу тях е получен в края на септември м.г. Полицаите са рекетирали десетки търговци в столичния квартал "Лозенец", които са плащали, за да не бъдат проверявани или да бъдат предупреждавани за проверки.
БТА