Снежната покривка в Пампорово около 30-40 см
Снежната покривка в Пампорово около 30-40 см / netinfo
Снежната покривка в Пампорово достигна 30-40 см и курортът предлага добри условия за ски, съобщиха от ски-училището. Преобладаваща част от пистите в курорта вече са действащи с изключение на стръмните участъци на черните писти и част от "Стената".

Предимно английски и ирландски туристи почиват през последните седмици в курорта. Въпреки необичайно високите за януари температури, обучението в ски-училището продължава без отказани резервации на ваканционни групи. В ски-школата очакват увеличение на туристите през февруари, когато са зимните ваканции в част от европейските страни. През януари поради затоплянето бе осезаема липсата на български туристи в курорта, обясняват хотелиери.

Снегът в сноуборд парка край с.Момчиловци е около 20 см, съоръженията работят, информират от туристическия клуб "Момчил адвенчър". Английски и български почитатели на белите спортове са основните клиенти в парка, предназначен и за сноубордисти, и за скиори. Част от чуждестранните туристи пристигат в Момчиловци, заинтригувани след чат на сноубордисти в интернет и форум с представители на местния клуб за екстремни спортове.