Служебните министри обсъждат подготовката на изборите на първото си заседание
Служебните министри обсъждат подготовката на изборите на първото си заседание / снимки: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Променят почивните дни около изборите
62684
Променят почивните дни около изборите
  • Променят почивните дни около изборите

Неработният 2 май ще се отработва на 18 май, събота - това предвижда решение на Министерски съвет, което ще бъде гласувано на днешното първо заседание на служебния кабинет.

Така се променя първоначалното решение от миналата година, според което почивката на 2 май трябваше да се отработва на 11 май. Разместването се налага заради насрочените за 12 май предсрочни парламентарни избори и с цел да се осигури ефективна подготовка за нормалното им провеждане.

Служебното правителство ще одобри и представителите на държавата в Националния съвет за тристранно сътрудничество, който ще започне работа този петък, под ръководството на вицепремиера и социален министър Деяна Костадинова.

Служебните министри ще обсъдят и гласуват проекта за решение за подготовката и произвеждането на изборите за народни представители през май.

Премиерът Марин Райков откри първото заседание на служебния кабинет с пожелание за успешна работа към министрите си, която „да отправи правилните послания към българите”.

„Предлагам да пристъпим директно към основните точки от дневния ред на това заседание. Това първо заседание на Министерския съвет има по-ограничен брой точки. Имаме в част А само 7 точки, по които обаче искам задълбочено да проведем разговор, особено по точките, които са част от дебата по втората част на нашата работа. След това ще останем насаме за дискусии по оперативната част”, обърна се след това Райков.

Служебните министри обсъждат подготовката на изборите на първото си заседание
netinfo