От Камарата на следователите в България осъдиха извършителите на акта срещу главния прокурор на страната Иван Гешев. 

В становище изпратено до медиите те отбелязват, че се противопоставят на тези действия и категорично осъждат извършения опит за посегателство върху живота на главния прокурор на Република България.

"С този терористичен акт се цели не само физическото му отстраняване, но и разстройване, затрудняване, а вероятно и блокиране работата на институцията, отстояваща законността и защитаваща правата на гражданите в страната – Прокуратурата на Република България", пише още в становището. 

Следователите отбелязват, че това е посегателство не само срещу личността на една от основните фигури в страната ни, но и срещу самата Прокуратура като институция.

За пръв път: Показват мястото на опита за покушение на главния прокурор

"Този срамен акт, който няма аналог в съвременната история, е израз на безпомощност на нарушителите на законността не само срещу държавните обвинители, но и срещу държавността", категорични са те. 

От камарата допълват още, че наред с това декларират, че извършения опит за физическото отстраняване на главния прокурор няма да им попречи да продължат да защитават българските граждани, да работят в интерес на обществото и няма да ни разколебае в изпълнението на служебните ни задължения в утвърждаване законността.

"Изразяваме готовността на следователите в страната за провеждане на пълно, всестранно и обективно разследване на случая и установяване извършителите на това посегателство", подчертават следователите.