"Още преди да стана министър бях казал, че не е работа на НС да определя начина на плащане на строителните фирми, тъй като това е въпрос на Министерство на регионалното развитие и евентуално на Министерски съвет за разпределяне на бюджета". Така коментира в Бургас решението на Конституционният съд да отмени решение на парламента от април т. г., свързано с плащането за пътни ремонти от
Агенция "Пътна инфраструктура", министърът на регионалното развитие Иван Шишков.

По думите му след това решение, в момента към бюджета на държавата няма определени пари за разплащането на пътните фирми за извършено строителство в предишни периоди.

"Сега, разбира се, пада отново тежката задача на служебния кабинет да намери решение да разплати тези пари. Дали ще бъдат платени по някакъв начин в рамките на тази година или ще бъдат заложени в бюджета на следващата година, тези пари трябва да бъдат платени на строителните фирми. Лошото е, че за всеки изминат ден те стават все повече, а това са разплащания, включително преди предишните служебни кабинети. Това са дължими суми, които са в периода 2020 2021 година, като възлаганията са направени преди встъпването в длъжност на предишния служебен кабинет", заяви Иван Шишков.

Министърът съобщи, че в момента се разплащат пари за строителство, което е възложено от периода 2018-2020 година.