"Очевидно има някакво напрежение, след като има напуснали министри. Към момента нямам допълнителна информация, различна от тази, която имате вие." Това каза председателят на Парламентарната група "Продължаваме промяната" Андрей Гюров в отговор на журналистически въпрос за отношенията в коалицията.

Напрежение в кабинета: Министрите от „Има такъв народ“ напуснаха заседанието

„Това, което мога да кажа е, че поддържаме контакт с останалите коалиционни партньори и очакваме информация от Министерски съвет, и по-късно днес изпълнителният съвет на Продължаваме промяната ще излезе с декларация и пресконференция, на която ще можем да отговорим на всички въпроси”, каза Гюров.

На въпрос ИТН надежден партньор ли са, той каза: "Това е въпрос, който сега ще си проличи по време на актуализацията."

„От наша страна, както знаете, правим всички стъпки и взимаме мерки, така че да тече комуникацията и да можем да вървим напред, защото, знаете, от 1 юли искаме да има увеличение на пенсиите, което изисква един много строг график на протичане на приемането на актуализацията през комисиите и през зала”, посочи Гюров.

Има риск увеличените пенсии и нулевият ДДС за хляба да не влязат в сила от 1 юли, предупреди депутат

По-рано четирима министри от квотата на "Има такъв народ" в правителството напуснаха днешното заседание на кабинета. На него бяха гласувани антикризисните мерки, които ще влязат в актуализацията на бюджета.

БГНЕС