Слави Трифонов
Слави Трифонов / БГНЕС
Лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов поздрави българите по случай Деня на Независимостта“ и отдаде почит на патриарха на българската литература Иван Вазов, който е починал на този ден преди 100 години. Той използва профила си във Facebook за да отправи послание.

„Днес празнуваме независимостта на България. Честит празник! Тази независимост, изкована от нашите предци преди 113 години, обаче не би била възможна ако ги нямаше тогавашните духовни водачи на народа“.

Президентът Радев: Вярата на българския народ да кове съдбата си е нужна и днес

„Днес отдаваме почит на един от тези духовни водачи, отишъл си от този свят преди 100 години. Това е Иван Вазов. Животът и делото на Вазов са абсолютното доказателство, че със силата на словото могат да се постигнат много повече победи, отколкото със силата на оловото. А каква по-голяма победа от това да вдъхнеш национално самочувствие, гордост и смелост на целия български народ?“, пише още лидерът на ИТН.

„Сега България няма духовен водач като Вазов. Въпреки това, ние, като народ, можем да постигнем много - ако препрочитаме Вазов и следваме неговите думи.

В романа „Под игото“ Иван Вазов пише следното: „България заслужава да се потрудим за нея“, подчертава Слави Трифонов.