/ / iStock/Getty Images
В петък ще бъде предимно слънчево. Временни увеличения на облачността ще има преди обяд над Източна България, а след пладне - над централните райони и в планините. Ще бъде почти без валежи. Ще духа слаб изток-североизточен вятър и с него дневните температури малко ще се понижат, преобладаващите максимални ще са между 30 и 35 градуса.

Атмосферното налягане ще се задържи по-високо от средното за месеца.

Климатолог: Екстремно високите температури у нас ще се задържат поне до към 12-13 август

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Временни увеличения на облачността ще има в часовете преди обяд, на места - по южното крайбрежие - със слаби превалявания от дъжд. Ще духа до умерен североизточен вятър. Ще бъде по-хладно, с максимални температури 27-29 градуса. Температурата на морската вода е 26-27 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще е предимно слънчево. След обяд ще се развие купеста облачност и само на отделни места ще превали краткотрайно. Ще духа слаб, по високите и открити части - до умерен, вятър от северната четвърт. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 25 градуса, на 2000 метра - около 18 градуса.

През почивните дни ще бъде слънчево. След обяд над планините ще се развива купеста облачност, по-значителна в събота, когато не са изключени изолирани краткотрайни валежи. Вятърът ще е слаб, от североизток.

3 напитки, които ще ви помогнат да победите жегата (ВИДЕО)

Максималните температури ще са между 30 и 35 градуса.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik
 
БТА