Хиляди фенове на ЦСКА отпразнуваха 70-ата годишнина на клуба на Националния стадион „Васил Левски“. Празненствата по случай юбилея продължиха през целия ден, а кулминацията бе малко преди началото сблъсъка с Лудогорец от 33-ия кръг на Първа лига, посочва gong.bg
 
За страхотната атмосфера на стадиона допринесоха и изпълненията на 100 каба гайди.
 

Точно в 18:00 ч. на Националния стадион стартира основната част от тържествената програма, в която се включиха и Военновъздушните сили на България. Парашутисти скочиха на терена, носейки всяка една от 15-те емблеми на клуба през тези 70 години.
 
След това три от най-изтъкнатите фигури в историята на ЦСКА – Димитър Пенев, Христо Стоичков и Димитър Бербатов кацнаха с хеликоптер на Националния стадион и това бе кулминацията в празненствата на „червените“ преди началото на мача им с Лудогорец.
 

След като Камата постави топката в центъра на терена, емблематичното трио сподели накратко, но емоционално своите впечатления, като всички се обединиха около мнението, че атмосферата е феноменална и си пожелаха успех.
 
Искам да благодаря на тази публика, защото този празник е за тях. Благодарение на тези хора ние станахме спортисти, благодарение на тези световни, европейски, олимпийски шампиони, които е раждал ЦСКА“, каза развълнуваният Стоичков.
 
 

 

Публикувахте от Dimitar Berbatov в 5 май 2018 г.

„Да честитим 70-годишнината на феновете. Успех на този мач. Феновете са безкрайни, милиони са. Нека ги поздравим. Най-вече успех, това е най-голямата радост“, добави Димитър Пенев.
 
 

 

Публикувахте от Dimitar Berbatov в 5 май 2018 г.

Всичко е феноменално. Затова исках да го запечатам. Стадионът е пълен. Надявам се добра среща да стане и да победим. Това, което се случва е наистина много красиво“, сподели на свой ред Бербатов.

Накрая ЦСКА не успя да завърши празненствата по 70-годишнината на клуба по начина, по който му се искаше. При повторния си дебют като треньор на „червените” Христо Янев ги изведе до 0:0 срещу Лудогорец в 33-ия кръг на Първа лига.
 
gong.bg