Шефът на „Фронтиер” се яви в НСлС
Шефът на „Фронтиер” се яви в НСлС / netinfo
Собственикът на фирма "Фронтиер" Красимир Георгиев се е явил в Националната следствена служба на 7 юни, за да му бъде предявено обвинение за пране на пари съобщи пред Дарик радио Божидар Джамбазов, наблюдаващ прокурор по делото „Топлофикация”. Той допълни, че не е изключено спрямо Георгиев да бъде взета мярка, която да му забрани да напуска страната.

Според източници на Дарик Красимир Георгиев се е прибрал от Швейцария, където живее, късно вечерта на 6 юни, а на 7 юни се е явил доброволно в националното следствие, за да му бъдат връчени обвинения в пране на пари.Това потвърди пред Дарик и наблюдаващият прокурор по делото „Топлофикация” Божидар Джамбазов. Ето какво каза Божидар Джамбазов:

Това беше смисълът на явяването му – да му бъдат повдигнати лично обвиненията, за които мисля, че вие всички знаете, че бяха повдигнати задочно преди време. Оттук нататък разследването си продължава. Той вече е част от хората, които са обвиняеми, просто в това си качество има различни права от тези на свидетел и съответно задължения.

Сред задълженията му не е ли това да не напуска България или…?

Това е една мярка за процесуална принуда, която може да бъде наложена.

На 11 май тази година Софийската градска прокуратура повдигна обвинение срещу Георгиев за пране на пари от сделки, свързани с фирмата "Банско пропъртис”.Там шефът на „Фронтиер” е обвинен за над половин милион лева. Второто обвинение, което е повдигнато срещу Красимир Георгиев, е за това, че той е внасял пари по сметките на бившия директор на „Топлофикация–СофияВалентин Димитров в австрийска банка. Тези средства обвинението смята, че са придобити в следствие на злоупотреби.