Сезонни работници в Трявна - само след разрешение на общината
Сезонни работници в Трявна - само след разрешение на общината / netinfo

На територията на община Трявна се забранява устройването на временни биваци без разрешение на кмета на общината. Използването на превозни средства с животинска тяга и отглеждането на животни в региона ще става само след доказване на собственост, наличие на земя под наем или на определени ресурси. Това са само част от измененията в Наредбата за опазване на обществения ред, безопасността на движението и сигурността на гражданите, приети от тревненския общински съвет.

“Трявна е място, където трябва да властва законът, а не анархията. През лятото се появиха гастролиращи работници, наети за дървосекачи в Тревненския Балкан. Те водеха със себе си цялото си домочадие, покъщнина и животни. Тези хора нанесоха огромни щети на частните стопани, затова се наложиха и промените в наредбата”, каза пред Дарик кметът на общината Стефан Данаилов.

Другите по-интересни изменения в нея са свързани с наемането на сезонни работници в селското стопанство и дърводобива на територията на Тревненска община. Това вече ще става само след предварително подадено и заверено писмено уведомление в кметството. В документа трябва да бъдат посочени обектът, броят на наетите лица, срокът, за който са наети и мястото, където ще пребивават. За нарушителите са предвидени санкции като при повторно нарушение размерът на глобите скача двойно.