Семейството се надява някой да им помогне било то с пари за наема, с покрив или с възможност да започнат някаква работа
Жена от Кърджали и синът й всеки момент ще останат на улицата без храна заради липсата на доходи, предава NOVA. Семейството търси помощ, защото на този етап нито общината, нито държавата може да им помогне.

Вълна от съпричастност за семейството, останало без дом във Враца (ВИДЕО)

След месеци без доходи, през февруари Петя Златарева започнала работа в пицария, но дни по-късно отново остава без доходи. „През март съм взела заплата 383,48 лева. Синът ми е с голяма херния, която е като футболна топка и не може да работи, мен ме пуснаха в неплатен отпуск”, обясни тя.

След като не успяват да си платят наема два поредни месеца, сега двамата са напът да останат на улицата. „Дойде хазяинът и каза да освободим жилището. Няма къде да отидем“, обясни майката.

Петя е попитала в Община Кърджали дали няма вариант да ги настанят временно в общинско жилище. От там обаче обясняват, че за това има процедура и решението взимала. Имало и много чакащи.

Семейство с две деца остана на улицата по време на пандемията (ВИДЕО)

Жената подала и молба за еднократна помощ в "Социално подпомагане". „Всеки български гражданин има право да кандидатства за нужди, породени от здравословен, битов, социален характер и тази помощ е по преценка на социалния работник”, коментира Росица Стоянова, директор "Социално подпомагане". 

Дори и да бъде одобрена, Петя може да получи еднократна помощ след месец. Семейството се надява някой да им помогне било то с пари за наема, с покрив или с възможност да започнат някаква работа.
nova.bg