Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна / iStock/Getty Images
Съюзът на демократичните сили (СДС) настоява за предоставяне на военна помощ на Украйна, според възможностите на България, се казва в позиция, разпространена от пресцентъра на партията. 

Според СДС е дошло "време разделно“. "Между свободните хора и прекланящите се пред Путинова Русия, „ между нормалността, която осъжда войната, и девиантните опити да бъде оправдано изтребването на невинни хора от един самозабравил се агресор. Между политическите сили, които наистина са проевропейски и защитават националните интереси на България, като част от свободния свят, и тези партии, които се снишават, и уж са евроатлантически, но през рамо поглеждат към Кремъл“.

България е длъжна да покаже категорично къде стои, заявяват от синята централа. Това не е просто политика, а въпрос на национална сигурност, "на разкъсване веднъж завинаги на порочната връзка с империята на злото, в която кремълската ненаситност за власт и заграбване на нови територии, превърна Русия“, се посочва в текста.

От партията подчертават, че страната ни вече е направила своя цивилизационен избор. Това е над 30 годишна позиция на СДС и президентите Петър Стоянов и Желю Желев. „И днес трябва ясно да застанем на страната на Европа и НАТО, а не да прекрачваме в територията на новия Съветски съюз, който подготвя Путин", заявяват от СДС.
БТА