РЗС ще работи за промяна на българската конституция, каза Димитър Абаджиев
РЗС ще работи за промяна на българската конституция, каза Димитър Абаджиев / cнимкa: Sofia Photo Agency
РЗС ще работи за промяна на българската конституция, каза Димитър Абаджиев
19712
РЗС ще работи за промяна на българската конституция, каза Димитър Абаджиев
  • РЗС ще работи за промяна на българската конституция, каза Димитър Абаджиев

"Ред, законност и справедливост" (РЗС) проведе среща със своите симпатизантите в Кюстендил, която премина под  надслов „Не на корупцията". Заради неотложен ангажимент в града не успя да пристигне лидерът на партията Яне Янев. Кандидатите за евродепутати от листа на „Ред, законност и справедливост" от региона представи водачът на партийната листа за евроизборите Димитър Абаджиев.

„България 20 години след началото на промените преживява отново национална катастрофа", заяви Абаджиев. Според него не е нормално България да е наричана най-корумпираната държава в ЕС. „20 години България, за разлика от другите източноевропейски държави не можа да покаже напредък. Това е и причината да се съберем с Яне Янев", каза още той и заяви, че е нужна промяна в десницата и смяна на управляващите.

Абаджиев декларира, че ще продължат да разкриват корупцията сред управляващите, както са обещали на своите симпатизанти. „Благодарение на нас бяха разкрити корупционните схеми във митниците и  НАП. Така си отидоха Асен Асенов и Мария Мургина", допълни Абаджиев. Той обяви, че днес са си изпълнили обещанието да се публикуват списъците на най-корумпираните управници и олигарси.

Абаджиев заяви, че не е невъзможно да бъде осъден и някой министър, стига държавата да се ръководи от хора, които не са обвързани от икономически интереси. „Ние считаме, че национална задача номер едно е справянето с проблема с корупцията", каза още пред кюстендилските симпатизанти Димитър Абаджиев. Според него хората трябва да кажат не на статуквото, затова трябва да гласуват за каузата „Ред, законност и справедливост".

„Според нас трябва дори да бъде променена конституцията на България, за което партията ще работи в бъдеще", обеща Абаджиев на срещата.

Той обяви още, че партията не е пощенска кутия на различни сигнали, а пощенска кутия на недоволните хора. „Хората трябва да осъзнаят, че трябва да са активни, за да се променят нещата в България. Имаме достатъчно сигнали за корупция и в Югозападна България, но ще ги съобщим когато няма да попречим на разследващите", разкри още Абаджиев. 

Новини от Кюстендил