/ БГНЕС
Ръководството на БДЖ подаде оставка
99611
Ръководството на БДЖ подаде оставка
  • Ръководството на БДЖ подаде оставка
Лоша комуникация е мотивът на транспортния министър Росен Желязков да поиска оставките на трима ръководители на "Холдинг БДЖ". Това са председателят на Съвета на директорите Велик Занчев, който е и зам.-министър на транспорта, изпълнителният директор Владимир Владимиров, както и Филип Алексиев. Пред журналисти Желязков потвърди, че той е поискал оставките, но уточни, че ще вземе решение дали да приеме всяка една от тях следващата седмица.
 
Пред „Дарик“ Велик Занчев заяви, че не му е известно директорът на жп компанията Владимир Владимиров да е изпращал доклад за състоянието на дружеството в ДАНС, каквато информация бе публикувана от електронното издание OffNews. Велик Занчев посочи, че той самият няма данни за злоупотреби в БДЖ, както и че не е чувал Владимиров да е изпращал доклад за състоянието на БДЖ до ДАНС.
 
„Има си одитни доклади, има си взети мерки по тях, има предприети обществени поръчки за доставка на части, на консумативи. Да, състоянието на е тежко, тъй като годините на подвижния състав са много, но има ремонтна програма в „Пътнически превози”, каза Занчев. „Мисля, че трябва да покажа на господин Желязков, че моята оставка е в неговите ръце и оттам насетне той да прецени дали да ме остави в дружеството или не”, каза още той. Занчев, който подава оставка като председател на Съвета на директорите на БДЖ, посочи, че ангажиментите му като зам.-министър на транспорта, са много. Велик Занчев отрече между него и Владимир Владимиров да има конфликт.
 
Твърди се, че има лоша комуникация и невъзможност за работа в екип, което е и моята оценка за мениджмънта като цяло, каза по-късно на пресконференция за оставките на тримата ръководители на железницата транспортният министър Росен Желязков. „Същевременно в мотивите на членовете на борда се твърди, че има лоша комуникация между отделните членове, има невъзможност за работа в екип. Което е и моята преценка за състоянието – съществуващо напрежение, което на този етап да бъде предпоставка за най-различни спекулации”, каза Желязков.
  
Той допълни, че на среща с ръководството е получил увeрения, че няма проблем със състоянието на подвижния състав и безопасността на движение.
 
Министърът посочи, че не е получавал доклад за състоянието на БДЖ от Владимир Владимиров и не е чувал за доклад, изпратен до ДАНС. Засега няма друг екип, който да оглави дружеството, уточни транспортният министър и каза, че ще вземе решение дали да приеме всяка една от оставките следващата седмица.