Разстреляха шефа на общинарите в Несебър със седем куршума
Разстреляха шефа на общинарите в Несебър със седем куршума / netinfo
Председателят на общинския съвет в Несебър Димитър Янков беше убит късно снощи със 7 куршума в центъра на Бургас. Полицията работи по няколко версии, все още няма подробности по случая.

Димитър Янков беше прострелян около 21.30 часа снощи в своя джип “Порше Кайен” пред жилищна кооперация на улица “Гладстон” 71. Той е пристигал на мястото. Според едната версия е отивал при приятелката си Красимира, а според друга – там живее неговия приближен Вальо Бомбата.

Съдебният лекар Галя Милева уточни, че смъртта на Янков е настъпила веднага, а стрелбата по него е била от много близко разстояние, през предното и странично стъкло на неговия джип “Порше Кайен”.

От съобщение на полицията стана ясно, че в непосредствена близост до и около автомобила са открити седем гилзи от късо бойно 9 милиметрово оръжие. Трупът на председателя на Общинския съвет Несебър се намира в Бургаската болница за аутопсия. Изградени са няколко версии за убийството, по които работят криминалисти. От полицията до момента не знаят дали ще бъдат официално обявени допълнителни подробности.

Димитър Янков беше могъщ собственик на хотели, самият той твърдеше, че притежава над 10% от легловата база в Слънчев бряг, а думата му има огромна тежест сред Съюза на частните собственици в курорта.

Покойният Димитър Янков никога не е крил, че се познава с обявения за подземен бос номер 1 по Южното Черноморие Димитър Желязков – Очите. Вече придоби популярност версия, според която софийска групировка, близка до братята Маргини иска да стъпи на Южното Черноморие на мястото на Димитър Желязков и премахва всички, близки с него.