Имаше данни, че изчезналото момиче от село Болярино, което е от сирийски произход, е било отвлечено и по този текст от Наказателния кодекс се води настоящото производство. Първоначално е обсъждана тази версия. Детето беше установено в среавнително кратък период. То беше в шок с видими следи от наранявания. С него се работеше трудно първоначално заради езиковата бариера. Това каза Ваня Христова, окръжен прокурор на Пловдив.

Детето знае диалект на сирийски и съвсем малко думички на английски език. Има данни че момичето е на 11 години, според документите, с които разполагат органите на реда.

Мистерия: Откриха сирийчето, което изчезна в Пловдивско, но със следи от насилие

Извършена е съдебно-медицинска експертиза, която освидетелства състоянието на детето. Констатирани са две увреждания по тялото и главата на детето. От събраните доказателства, като не се изключва да има промяна в хода на разследването, е за извършено самонараняване от детето. То е обяснило как е станало това и думите му съвпадат с констатираните увреждания и механизма на причиняването им. В момента тече разпит на детето пред съдия.

Нова версия: Сирийското дете от Болярино може само да е инсценирало похищението си

Вчера с детето е проведен следствен експеримент на място. Това, което е изнесено от свидетел като информация, се потвърждава от експеримента.

Детето беше открито в близост до имота, който обитава семейството му. Родителите му са завили пред органите на реда, че имат желание да напуснат България, когато това стане възможно. Те смятат, че детето им е било отвлечено.