Разбиха варненска наркобанда, арестуван е лидерът на „Фирмата”
Разбиха варненска наркобанда, арестуван е лидерът на „Фирмата” / cнимкa: Sofia Photo Agency

Наркогрупировката “Фирмата” е била разбита, а лидерът и основните дилъри арестувани, при спецакция на полицията и прокуратурата във Варна. Акцията е била проведена във вторник на 3 различни места в града. Задържани са били шестима, сред които и соченият за лидер на групата – 43-годишният К.Г.К., съобщи шефът на варненската полиция комисар Димитър Димитров.

Двама от арестуваните са били освободени след 24-часов арест. Останалите четирима, на възраст от 32 до 53 години, са в ареста за срок от 72 часа с прокурорско разпореждане. Сред четиримата, освен лидера, са доставчикът на групата, дилър “второ ниво” и соченият за инкасатор.

Групата е съществувала от няколко години. От март т.г. е била под наблюдение. По време на спецоперацията у задържаните, а впоследствие и след обиск в домовете им, са били открити 1 кг хероин, 1,1 кг амфетамини, 400 таблетки екстази, 10 000 лева, две електронни везни и миксер със следи от кокаин по тях, както и 2000 хартиени пликчета с изобразени на тях саламандър и водно конче, в каквито “Фирмата” продавала дрогата.

Открити и изеети по време на акцията са и 25 мобилни телефона. Само у лидера е имало 13 GSM-a. В него е бил открит и тефтер, в който са били описвани продадените количества дрога и получените пари.

Продаваните наркотици са били доставяни от Югозападна и Централна България. Базата на наркобандата е била в квартира на ул.”Възраждане”. Използвани са били и апартаменти в блок 104 в кв.”Младост”, на ул.”Васил Друмев” 57 и в аксаковското село Игнатиево.

Срещу четиримата задържани ще бъде повдигнато обвинение за участие в група за наркоразпространение и за притежание на голямо количество наркотици. От 15 часа Варненският Окръжен съд ще гледа искането на прокуратурата за постоянен арест на задържаните.

Новини от Варна