Президентът Румен Радев призова журналисти и служби да разследват злоупотреби с европари в периода от 2015 до 2018 година.

Държавният глава обяви това в отговор на въпрос за казуса с обществената поръчка на джипове за МВР, разследвана от OLAF, предава NOVA.

Борисов за разследването на ОЛАФ: Все някой му е виновен на това президентство (ВИДЕО)

„Аз очаквам от вас, медиите, да бъдете не по-малко активни и по други констатации на OLAF
. Към констатацията на OLAF и ЕК за крупните злоупотреби в Агенция „Митници”, които облагодетелстват, според техни доклади, определени фирми и лица на висши публични длъжности в България и ощетяват европейския бюджет.

По разчети на комисията за периода 2015-2018 г. стойността на загубите възлиза до 1 млрд. лв. в едно с лихвите, които дължим. И колкото сега този скандал да се постиска преди изборите, след тях най-вероятно България ще трябва да плаща”, заяви президентът.

Той коментира и заместването на сина му в скандал. „От началото на моя мандат семейството ми е подложено на непрекъснати атаки и нямам намерение повече да коментирам този режисиран скандал. 

Вие, медиите, имате всичките ресурси да проверите фактите и едва тогава да информирате широката общественост. Установете ги вие. Аз не съм разследващ орган”, заяви той.
nova.bg