"Темата за Украйна явно се експлоатира от управляващите като спасителен пояс, който да отдалечи вниманието на хората от липсата на визия, програма и реални действия в отговор на проблемите пред страната". Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти.

"Криенето зад Украйна може да работи, но само за известно време, защото проблемите се трупат, а хората чакат отговори", допълни държавният глава. 

Денков: Президентът има право на мнение, но външната политика се формира от парламента и правителството
 
Той посочи, че управляващите най-сетне трябва да се заемат с българския дневен ред и с решаване на проблемите на обществото. "Криейки се зад Украйна, управляващата коалиция все повече отстъпва от редица важни европейски ценности - върховенство на правото, а не неговото погазване, борба с корупцията, а не нейната закрила, прозрачност, а не задкулисие, свобода на словото, а не цензура, повишаване на стандарта и качеството на живот на хората, а не тяхното ограбване, и много важно – отговорност пред избирателя, а не неговата измама", заяви президентът. 

"Има много протести. Има протести срещу войната, има социални протести, има протести срещу бюджета, срещу политиката на доходите. България е демократична страна и всеки има право да протестира. Въпросът е протестите да водят до някакъв резултат", посочи той във връзка с готвения протест пред президентството заради думите му, че Украйна сама води войната.



 
Прессекретариат на държавния глава