Работници се обгазиха, спасявали се от студа с мотокар
Работници се обгазиха, спасявали се от студа с мотокар / netinfo
Четирима работници са се обгазили, докато са се топлели на мотокар, съобщиха от Спешния център в Разград. В областта три общини вече са в бедствено положение заради тежката зимна обстановка. В Исперих доставят хляб в отдалечените населени места с танк.

Инцидентът с четиримата работници от хлебозавода „Млин 97” в Разград е станал по обед. Мъжете на възраст между 20 и 26 години работели в малко затворено помещение, включили мотокар, за да се отопляват с него. Те не са усетили кога се обгазили с въглероден окис. Откарани са в разградската болница и след оказване на първа помощ са освободени, съобщиха от Спешния център.

Заради тежката зимна обстановка в Лудогорието освен Кубрат още две общини в областта – Самуил и Исперих обявиха бедствено положение поне до неделя. Затруднен е достъпът до голяма част от населените места. В някои от два дни не е доставят хляб и са минали на баници и спагети, обясниха на заседание на общинския кризисен щаб в Разград. Кметът на Исперих Адил Решидов съобщи, че с танк разнасят насъщния в отдалечените места, защото друга възможност за достъп няма.

Хотелите в областния град са пълни с румънци, закъсали вчера и днес по шосетата в областта. Снежната покривка в областта е над 20 см, силата на вятъра – 12м/сек., няма села без ток и вода.