Яне Янев подозира фалшификация на евровота
Яне Янев подозира фалшификация на евровота / снимка: БГНЕС
Яне Янев подозира фалшификация на евровота
20230
Яне Янев подозира фалшификация на евровота
  • Яне Янев подозира фалшификация на евровота

Партия "Ред, законност, справедливост" официално е поискала повторно преброяване на бюлетините от евроизборите. Лидерът на партията Яне Янев изрази опасения, че резултатие са фалшифицирани.

Около 600 000 лева са парите, които РЗС са похарчили за предизборната кампания за вота за Европейски парламент, сочат предварителните данни, оповестени от Янев и призова и другите партии да огласят финансирането си. Той добави, че във вторник РЗС ще се регистрира в ЦИК и ще обяви данни за финансирането на кампанията си.

"Предстои утвърждаването ни като най-голямата дясна партия в България след ГЕРБ", коментира Янев. По думите му, РЗС би участвала в проект, който да гарантира, че зад следващото дясноцентристко правителство ще застанат над 1 милион български избиратели. "Под 1 млн. български гласоподаватели - всяко правителство би било изключително нестабилно", категоричен беше лидерът на РЗС.

Той изрази увереност, че партията ще влезе самостоятелно и с летящ старт на парламентарните избори. По думите му, на изборите за ЕП партията е реализирала 20% от потенциала си, но това за тях е добър старт.

Янев изрази очакванията си РЗС да получи 10% от доверието на гласоподавателите на парламентарните избори, при над 50% избирателна активност.

Яне Янев се закани да продължи да разобличава корупционни схеми на високи равнища.