Пукнатини и дупки по нов участък от Струма
Пукнатини и дупки по нов участък от Струма / БГНЕС, архив

Асфалтовата настилка на Лот-2 от АМ "Струма" не можа да издържи и една зима и на места се напука. На места край Благоевград шосето се руши. Дефектите на асфалтовата настилка доведоха до образуването на голяма дупка и няколко пукнатини, съобщава "Труд".

Близо до отбивката за село Зелен дол асфалтът е изронен, на едно място се е образувала истинска яма. На самото кръгово, което насочва трафика към Благоевград и границата с Македония, пък има доста пукнатини.

Според експерти дефектите са свличане на асфалта.

Голямата дупка ще се оправи, там предстои преасфалтиране, тъй като магистралата трябва да продължи по Лот 3. Има неравности и на кръговото кръстовище, причината е същата - свлякъл се асфалт, коментираха експерти по пътно поддържане.

Изпълнителите на обекта вече са уведомени за компрометирането на първокласното шосе и се очаква в близките дни да реагират и да отстранят всички проблеми по трасето. Те ще го направят за своя сметка, тъй като Лот-2 е в гаранция.

Участъкът на магистрала "Струма" от Дупница до Благоевград бе открит официално от президента Росен Плевнелиев и премиера Бойко Борисов на 22 октомври миналата година. Той бе изграден със средства по Оперативна програма "Транспорт" на ЕС.