Протести и шествие в памет на Тодор в София и Враца
Протести и шествие в памет на Тодор в София и Враца / DarikNews.bg

Протести в София се организират в социалната мрежа Фейсбук в памет на 18-годишния Тодор, който издъхна след побой в центъра на Враца във вторник следобед.

Висши прокурори ще работят по случая с убийството на Тодор

Преди два дни на централна врачанска улица братята Иван и Десислав Дамянови нападнаха ученика след направена забележка на пътя. Впоследствие той издъхна, а според цитираните в медиите заключения от аутопсията той си е глътнал езика. Дамянови бяха задържани и срещу тях бяха повдигнати обвинения за причиняване на смърт по непредпазливост вследствие на нанесена лека телесна повреда, за което Наказателният кодекс предвижда наказание пет години лишаване от свобода.

Пловдивчани също настояват за доживотен затвор за убийците на Тодор от Враца

Очаква се пред Съдебната палата и Народното събрание в София хората да изразят възмущението си от действията на двамата братя, нападнали Тодор, както и от повдигнатите им обвинения.

Мирно протестно шествие по повод убийството на Тодор Йорданов организират в социалните мрежи жителите на Враца в четвъртък.

Враца на бунт заради убийството на Тодор (СНИМКИ/ВИДЕО)

Вчера в областния център стотици хора се събраха пред полицията, за да изразят недоволството си от случилото се. Те поискаха шефът на полицията да им обясни защо посред бял ден в града се нападат и убиват хора. Напрежението ескалира, когато се разбра, че повдигнатите обвинения на биячите на Тодор. След това хората се отправиха, към мястото, където Тодор бе нападнат, за да му отдадат почит.