Прокуратурата внесе в съда делото срещу убиец-абитуриент
Прокуратурата внесе в съда делото срещу убиец-абитуриент / netinfo

Прокуратурата внесе в съда делото срещу убиеца–абитуриент Николай Арабаджиев, който на 19 май 2008 г. уби съученика си Атанас Атанасов. Това съобщи за Дарик радио градският прокурор Николай Кокинов.

На 20 май в контейнери за смет до бл. 82 в „Западен парк“, бяха намерени човешки останки на мъж в три чувала, с липсващи ръце и глава. По окървавените дрехи бе установено, че това е тялото на 19-годишния Атанас Атанасов, който същия ден е обявен от майка му за издирване. Следите са отвели към неговия съученик Николай Арабаджиев, който впоследствие си признал и показал в местност на Витоша главата, ръцете и гръдната кост на жертвата. Убийството е извършено заради спречкване и дълго събиране на неприязън от убиеца, който е обяснил деянието си с подигравките на съученика си. Убийството е извършено в апартамента на бабата на Арабаджиев. Разчленяването на трупа му е отнело около 4-5 часа, след което той държал останките в хладилник. 19-годишният убиец е имал медицински умения, искал е да стане лекар и е притежавал завиден набор от медицински инструменти за аутопсия. Младежите са били от 119-то училище, съучениците на убиеца го описват като затворен в себе си и странящ от родителите си.

Николай Арабаджиев е обвинен в предумишлено убийство, извършено с особена жестокост, обясни градският прокурор на София Николай Кокинов: На 19 май 2008 г. Арабаджиев извиква съученика си в жилището на баба си, която по това време била в чужбина. Там го удря с гира, след което с нож му нанася 16 прободно-порезни наранявания в главата и тялото, има 6 разкъсно-контузни рани на главата, и с хирургически и градинарски инструменти разфасова тялото и го изхвърля в различни контейнери. Част от тялото е заровил в района на квартал "Княжево". Нараняванията с ножа са получени приживе, затова прокурорите са квалифицирали убийството като предумишлено с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин.