Прокуратурата ще обжалва присъдата на Стависки на 7 април
Прокуратурата ще обжалва присъдата на Стависки на 7 април / cнимкa: Sofia Photo Agency

Бургаската прокуратура и близките на Мануела Горсова и загиналия Петър Петров ще обжалват условната присъда на световния шампион по фигурно пързаляне Максим Стависки на 7 април, предава БГНЕС. Делото е на инстанция Апелативен съд.

Стависки получи условна присъда на 31 януари тази година, след пледоарията на бургаския му адвокат Росен Кожухаров, който успя да убеди магистратите, че Максим е действал непредпазливо и дълбоко се разкайва за случилото се. Ден по-късно бащата на Мануела- Красимир Горсов подаде жалба за обжалване на присъдата. Последваха го и родителите на загиналия на място 23-годишен Петър Петров.

По време на последния процес срещу Стависки той каза пред медиите: "Не намирам думи, с които да изразя начина, по който се чувствам. Силно разстроен съм и шокиран от случилото се. Изпитвам най-дълбоко и искрено съчувствие към семействата на пострадалите. Единственото, за което се моля и което правя сега, е да помагам с каквото мога за спасяването на Мануела. Разбирам степента на публичния интерес и искам ясно да кажа, че аз не по-малко от останалите хора искам справедлив процес. Знам, че това ще преобърне завинаги не само моя, но и живота на Албена”.