/ iStock/Getty Images
Пътищата в Общината са мокри и обработени
Пътищата в Общината са мокри и обработени. Снежната покривка в централна градска част е  7 см, а във високите части на общината до 12 см.

Затвориха прохода Шипка за всички моторни превозни средства

Пътните настилки в областта са обработени и проходими при зимни условия.
По усойните райони е възможно частично заледяване. Проходът „Шипка“ е затворен за всички моторни превозни средства.

Пътят към курортен комплекс Узана се обработва, снежната покривка там е около 30 см, температурата е минус 8 градуса. Облачно, със слаб вятър и видимост 50 м. ОП “Благоустрояване“ почиства градската улична мрежа, фирма „Димас“ обработва пътищата към селата, започва почистването на вътрешните им улици.

Новата седмица идва със сняг (ВИДЕО/СНИМКИ)

Градските и междуградски автобусни линии на Общински пътнически транспорт са покрити и се изпълняват по график
. Няма места без електроснабдяване. Времето в Габрово е облачно, температурата на въздуха е минус 1 градуса, а влажността - 91%.

Основните дейности относно транспорт, водоснабдяване, топлоподаване, снабдяване на населението с хранителни и други основни стоки сe изпълняват в рамките на нормалната дейност.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за март и още малко ще се повиши. Днес ще се задържи предимно облачно. На места в северозападната половина от страната ще превалява предимно слаб сняг, а в Югоизточна България - слаб дъжд, дъжд и сняг, но валежите ще спират, най-късно вечерта в южните райони.

Ще продължи да духа умерен, в Дунавската равнина и Източна България - временно силен вятър от североизток. Дневните температури слабо ще се повишат и максималните ще са предимно между 2° и 7°, в крайните югозападни райони до 9°-10°.

Облаци в сряда

Над планините ще бъде предимно облачно и мъгливо. На места ще превалява сняг, но с тенденция на отслабване и спиране, най-късно в Рило-Родопската област. Ще духа силен източен, по-високите и открити части - югоизточен вятър.

Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 2°, на 2000 метра - около минус 6°.