/ ThinkStock/Getty Images
Пътищата в Община Габрово са мокри и проходими при зимни условия
Пътищата в Общината са мокри и проходими при зимни условия, няма наложени ограничения на движението. Снежната покривка е 7 см в градската част и до 12 см по високите части.

Обявен е оранжев код за сняг

Проходът Шипка има забрана за движение на всички моторни превозни средства.
Пътят към курортен комплекс Узана е почистен, снежната покривка там е около 20-25 см, температурата е минус 7 градуса. Облачно, с превалявания от сняг и слаб вятър.

ОП “Благоустрояване“ почиства градската улична мрежа, фирма „Димас“ обработва пътищата към селата. Градските и междуградски автобусни линии на Общински пътнически транспорт са покрити. Затруднено е изпълнението на линиите към Боженци и към Чарково, поради аварирал тежкотоварен автомобил.

Снегът продължава да вали и във вторник

Няма населени места без електроснабдяване.
Времето в Габрово е облачно, вали слаб сняг, температурата на въздуха е 0 градуса, а влажността - 93%. Основните дейности относно транспорт, водоснабдяване, снабдяване на населението с хранителни и други основни стоки сe изпълняват в рамките на нормалната дейност.

Атмосферното налягане ще се задържи по-високо от средното за месец март. Днес метеорологичната обстановка в страната ще остане сложна. В Северна и Западна България ще продължи да вали сняг и дебелината на снежната покривка ще се увеличава.

В по-голямата част от Горнотракийската низина и по Черноморието ще продължи да вали дъжд. Значителни ще бъдат валежите на места в Западна България, Предбалкана и Рило-Родопската област. С умерен, в Източна България и Дунавската равнина и силен вятър от североизток ще продължи да нахлува студен въздух.

Новата седмица идва със сняг (ВИДЕО/СНИМКИ)

По планинските проходи ще има снежни виелици и ще се образуват навявания. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 0° и 5°, в крайните южни райони до 7-8°.

Над планините ще е облачно, мъгливо. 
Снеговалежите ще продължат, като на места в масивите от Западна България и Рило-Родопската област ще бъдат значителни. По планинските проходи ще има виелици. Ще духа силен вятър от изток-югоизток.

Максимална температура на височина 1200 метра около минус 2°, на 2000 метра - около минус 8°.