Продължават ремонтите по софийските булеварди
Продължават ремонтите по софийските булеварди / снимкa: Sofia Photo Agency

Ремонт на южното платно на бул. „Сливница” в участъка между пл. „Сточна гара” и ул. „Опълченска” започва след като в сряда приключи ремонтът на северното платно. Във връзка с ремонтните дейности по южното платно от полунощ до 24 ч. на 31 август е забранено влизането на пътни превозни средства по него, а движението е двупосочно по северната част на бул. „Сливница”. Също днес започва и ремонт на ул. „Георги Раковски” между булевардите „Дондуков” и „Цар Освободител”.

Заради ремонта на южното платно на бул. „Сливница” от „Сточна гара” до „Опълченска” с променен маршрут ще се движат автобусите по линии 11, 53, 60, 74, 78, 85, 86, 213, 214, 305, 310, 313, 404, 413 и тролейбуси с номера 6, 7 и 9 за времето от 4:30 ч. на 14 август до 24 ч. на 31 август. Автобусите ще се движат двупосочно по северното пътно платно, по действащите си разписания и ще спират на временни спирки в посока пл. „Сточна гара” преди кръстовището с ул. „Опълченска” и преди кръстовищата с бул. „Христо Ботев” и бул. „Кн. Мария Луиза”. Временните спирки, разкрити от страната на „Владайска река”, ще бъдат обезопасени.

Тролеите по линия номер 6 ще се движат от ж.к. „Люлин” до надлез „Надежда” в посока надлез „Надежда” по бул. „Столетов”, а в посока ж.к. „Люлин” - по ул. „Опълченска”.

Маршрутът на тролейбусна линия 7 се скъсява от ж.к. „Люлин” до надлез „Надежда” двупосочно по бул. „Ген. Столетов”.

Тролеите с номер 9 ще се движат от кръстовището на ул. ”Раковски” с бул. ”Васил Левски” двупосочно по бул. ”Васил Левски” до пл. ”Сточна гара”.

Заради започващия ремонт на ул. „Раковски” между булевардите „Дондуков” и „Цар Освободител”, който ще продължи също до 31 август, се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки за споменатия пътен участък и времеви период.

Продължава ремонтът и на бул. „Данаил Николаев” от пл. „Сточна гара” до пл. „Подуяне”, който също се извършва на два етапа и трябва да приключи на 13 септември. В този участък също има ограничения в движението.