Продължава издирването на изчезналия до Бузлуджа 85-годишен мъж
Продължава издирването на изчезналия до Бузлуджа 85-годишен мъж / снимки: БГНЕС

Безуспешно приключи акцията по издирване на изчезналия в района на Бузлуджа 85-годишен мъж. Обходени са всички възможни места, но дядото не е намерен.

Над 40 души - полицаи, планински спасители и доброволци, заедно с три следови кучета, издирват 85-годишен дядо из Балкана над Казанлък. Възрастният мъж е изчезнал след събора на социалистите, който се проведе на 1 август на връх Бузлуджа.

За да открият 85-годишният Дончо Георгиев Дончев от София екипите обходиха хиляди декари площ. На всеки два часа спасителите се събираха на сборен пункт, за да обсъждат информацията и в какви посоки да продължават търсенето.

Досега изчезналият мъж се издирваше сред близки и роднини, но от тази сутрин полицията и спасителите тръгнаха из района на връх Бузлуджа.

40 човека издирват дядо, изчезнал след събора на Бузлуджа

Полицията в Стара Загора разпространи негово описание и се обръща към гражданите, ако някой има информация за местоположението на издирвания, да сигнализира в най-близкото полицейско управление.

Продължава издирването на изчезналия до Бузлуджа 85годишен мъж
netinfo

Дончо Георгиев Дончев е висок около 160-165 см с пълно телосложение, пъстри очи, бяла коса и челна и теменна плешивост. Видян е за последно на 1 август на връх Бузлуджа на празника на БСП. Облечен е с риза с къси ръкави на оранжеви райета, тъмен панталон, сиво бял шлифер, зелена маскировъчна шапка тип бомбе, светло кафяви обувки. Носи със себе си зелена туристическа чанта, и бастун.

Продължава издирването на изчезналия до Бузлуджа 85годишен мъж
netinfo

Съборът на левицата в събота бе помрачен от два трагични случая. Възрастен социалист от град Златица почина на поляната под Бузлуджа по обяд. При втория случай, 55-годишна жена бе открита починала в палатката си в близост до хижа „малка Бузлуджа”. Тя е лагерувала там от предния ден.