„Внасяме вот на недоверие към правителството във връзка и с водната криза, и с изгарянето на чужди отпадъците. България се превръща в сметището на Европа. Кризата е налице. Мажоритарен собственик на ВиК-Перник е Министерството на регионалното развитие и благоустройство. Не бива да прехвърляме от здравата глава на болната”, заяви в ефира на „Плюс-минус. Коментарът след новините” Христо Проданов, заместник-председател на ПГ на "БСП за България".

По думите му основният проблем е, че държавата не контролира работата на отделните министерства. „Този, който трябва да координира действията на всички министри е премиерът. Какво се случва в момента? – От една страна на единия министър тръбите били спукани, на другия водата му изтекла, а този който трябва да контролира работата между двете министерства не го прави”, смята Проданов.

Петя Аврамова: Воден апокалипсис в България не се задава

Той допълни, че трябва да има контрол над инвестициите. „Какво се случи с 32 млн. лв за язовир „Студена”?  Невярно е, че няма политика във водната криза в Перник, както каза Борисов”, коментира още Проданов. 

Окончателно: Няма да вдигат цената на водата в Перник

„Събираме подробна информация за проблемите в страната. Не инициираме протести” заключи той.
 
NOVA