/ Снимка: Дарик, архив
Варненският окръжен съд решава ще остане ли в ареста банкерката Невена Й., обвинена, че е присвоила близо милион от сметки на клиенти, съобщава bTV.
 
Прокуратурата обяви, че ще иска постоянна мярка "задържане под стража". Все още се изяснява съпричастността на мъжа, на когото жената е превеждала парите.
 
38-годишната касиерка твърди, че е изпратила всички средства на свой виртуален приятел, с когото се запознала в интернет.
 
Дали престъплението е извършено от любов трябва да стане ясно в залата днес. Тегленията са извършвани от срочни влогове, а сумите никога не надвишавали 30 хиляди лева.

Задържаха банкова служителка за финансови злоупотреби в големи размери
 
До този момент са установени 30 ощетени вложители. Всички средства ще бъдат възстановени.

Припомняме, че средствата са били превеждани на мъж от Монтана, с когото банковата служителка се запознала в интернет. За трите години виртуална връзка Невена Й. изпращала с колети по куриерска фирма присвоените средства. Освен тях тя и баща ѝ изтеглили кредити, които също били изпратени на мъжа, както и средствата от влоговете на двамата ѝ родители. Първите средства, които изпратила на своя виртуален приятел, били лични.

Банкерката, източила милион, превеждала парите на виртуален любовник от Монтана

Между банкерката и мъжа от Монтана, който се представял в разговорите в интернет като Мирослав Михайлов, не е имало нито една среща на живо. Това не е истинското име на мъжа, на когото Невена изпратила общо 970 000 лева за трите години връзка в интернет и социалните медии.
 
Пред разследващите Невена обяснила, че средствата били нужни на нейния интернет приятел, за да реши финансови проблеми с лихвари. Тя разполагала само с три негови снимки. Парите изпращала на името Сергей, който бил уж негов братовчед.