/ ThinkStock/Getty Images
Задържаха служителка на банков клон за финансови злоупотреби в големи размери
100728
Задържаха служителка на банков клон за финансови злоупотреби в големи размери
  • Задържаха служителка на банков клон за финансови злоупотреби в големи размери
Задържаха 29-годишна банкерка за кражба в Нова Загора. Тя е обвинена за злоупотреби с парични средства в особено големи размери, извършвани в банковия клон, на който е ръководител. Стойността на присвоената сума е близо 400 000 лева, казаха от прокуратурата.
 
Работата по случая е започнала в края на миналата седмица след получени сигнали от клиенти на банката. Предприети са незабавни действия от служители на Икономическа полиция в Районното управление в Нова Загора и Главна дирекция "Национална полиция".

Въоръжен мъж открадна около 12 000 лева от банков клон в София

В хода на разследването у 29-годишната жена, служителка на банковия клон, и в имотите, обитавани от нея, са намерени пари, вещи и предмети, имащи отношение към извършеното престъпление.
 
За случая е уведомена Окръжната прокуратура в Сливен. Образувано е досъдебно производство.

Телефонни измамници с ''банков'' трик в Нови пазар

На служителката е повдигнато обвинение. С прокурорско разпореждане й е наложена мярка „задържане под стража“ за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено искане за постоянна мярка за задържане.
 
Директорът на полицията в Сливен старши комисар Димитър Величков не коментира случая, по който работи Окръжната прокуратура. Той не потвърди дали жената е директор на банковия клон. "В момента текат процесуални действия, работи се по случая под надзора на прокуратурата в Сливен. Все още се изяснява цялата фактическа обстановка. Точно каква служителка е ще бъдете запознати на по-късен етап", каза Величков пред журналисти.