/ БГНЕС
Все още не е установено и с какво оръжие е бил въоръжен нападателят
Въоръжен мъж открадна около 12 000 лева от банков клон в София
100674
Въоръжен мъж открадна около 12 000 лева от банков клон в София
  • Въоръжен мъж открадна около 12 000 лева от банков клон в София
Маскиран мъж обра банков клон в София. Обирът е извършен тази сутрин в кв. „Суха река“. Извършителят напръскал с лютив спрей възрастния охранител на банката, подал торба на касиерките и си тръгнал пеша с около 12 хил. лева. Мъжът имал и пистолет, но до момента дори не е установено дали оръжието е било истинско или играчка. От МВР пък успокоиха, че имали описание на мъжа, но същевременно уточниха, че той бил с маска. Възрастта му също още не била изяснена.

Маскиран и въоръжен мъж ограби банков клон в София (СНИМКИ)

БГНЕС

Около 08:30 ч. сутринта, малко след отварянето на банката, в нея нахлул мъж, напръскал охранителя пенсионер с лютив спрей, подал торба на касиерките и си тръгнал пеша с около 12 000 лева, разказа главният секретар на МВР ст. ком. Ивайло Иванов:
 
Срещу тях той не е използвал насилие, напръскал е само със спрей охраната. Господинът е заведен в болница за промивка на очите, няма сериозна опасност за неговото зрение. След заплахата той подал торба, в която касиерките са поставили известна сума. Тя в момента е в процес на уточняване, но е около 12 000 лева“, обясни Иванов.
 
До момента няма данни мъжът да е имал съучастници.

БГНЕС

От МВР заявиха, че имали описание на мъжа и същевременно допълниха, че бил с маска:
 
„Имаме описание на лицето - с какво е бил облечен, как е изглеждал. Тази информация е подадена на абсолютно всички патрули на територията на столицата. Той е бил, но все пак е бил с маска, не знаем повече“.
 
Самият факт, че той е имал пистолет в него, който към този момент не можем да установим дали е бил газов, дали е бил боен, или е било играчка. В такава ситуация няма как да пресъздадат самите жени, а ние сме принуди по техните показания да работим“, допълни комисар Иванов.

БГНЕС

При обира няма други пострадали, освен напръсканият охранител. Извършителят и до момента се издирва.