/ МВР
Състоя се официално представяне на проект за противодействие на корупцията, съобщиха от МВР. Той се финансира от Норвежкия финансов механизъм, а бенефициер е Дирекция "Вътрешна сигурност" в партньорство с ГД "Национална полиция".
 
"Това е проект с изключителна важност и за МВР, и за гражданите, защото основната му цел е повишаване на административния капацитет и противодействие на корупцията", заяви при официалното представяне заместник-главният секретар на МВР главен комисар Стоян Темелакиев.

От името на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков той прочете поздравителен адрес към участниците и пожела успех на работещите по проекта "Превенция и противодействие на корупцията", финансиран със средства по Норвежкия финансов механизъм.

Директорът на дирекция "Вътрешна сигурност" старши комисар Георги Георгиев уточни, че работата по него вече е в ход, а заложената основна задача е повишаване на административния капацитет на служителите по линия на превенция и противодействие на корупцията сред полицейските служители. Заместник-директорът на ГДНП старши комисар Стойно Цветков подчерта, че противодействието на корупцията е приоритет в работата на МВР и в този смисъл проектът ще помогне за изпълнението му като се повишат знанията и професионалните умения на служителите от Икономическа полиция.
 
Проектът "Превенция и противодействие на корупцията" е с продължителност от 36 месеца. Той се финансира със средства от Норвежкия финансов механизъм и е на стойност 3 781 323,99 лв. Работата по него ще приключи на 17 януари 2023 г. Бенефициер е Дирекция "Вътрешна сигурност" и се изпълнява в партньорство с Главна дирекция "Национална полиция". Целева група по проекта са служители на МВР и представители на държавните институции, работещи в областта на противодействие на корупцията, прокурори и съдии.