Предлагат за уволнение прокурорката, явила се пияна на дело
Предлагат за уволнение прокурорката, явила се пияна на дело / netinfo

Ще внеса предложение за уволнението на районния прокурор Милена Михайлова чрез главният прокурор Борис Велчев до Висшия съдебен съвет, заяви районният прокурор на Севлиево Диан Атанасов.

Документите с предложението ще отпътуват за София в понеделник, допълни той. Причината е явяването на 38-годишната прокурорка на работа още в 8,00 часа сутринта на 2 април в нетрезво състояние.

Прокурор Михайлова дори си е позволила тогава да влезе в съдебно заседание по дело, на което се явил само един свидетел, който бил бързо разпитан и съдебното заседание се оказало кратко.

Според Атанасов тя е била проверена към 10,30 часа същият ден с дрегер и откритият алкохол е бил 3,23 промила. Самата Михайлова е поискала да и се даде талон за вземане на кръвна проба, но отивайки в Центъра за спешна медицинска помощ се е отказала от пробата и излязла в болнични.

След започналата проверка по случая, днес тя е трябвало да се яви пред окръжния прокурор и районния прокурор, за да даде обяснение, но не е сторила това, тъй като била в лошо състояние. Според Атанасов това не се случвало за пръв път на Михайлова, пише БГНЕС.

Още предишната седмица той мислел да я провери, тъй като получил данни, че на работното си място е пияна по обяд, но Михайлова успяла да напусне прокуратурата и отново излязла в болнични. Михайлова работи в Районната прокуратура в Севлиево от март 2000 г. Проблемите с алкохола на прокурор Михайлова не били от вчера.