Предаде се арестантът, който избяга на полицията, като открадна патрулка
Предаде се арестантът, който избяга на полицията, като открадна патрулка / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Предаде се арестантът, който избяга на полицията, като открадна патрулка
45749
Предаде се арестантът, който избяга на полицията, като открадна патрулка
  • Предаде се арестантът, който избяга на полицията, като открадна патрулка

25-годишният Александър Стоянов, който миналата седмица открадна полицейска патрулка и избяга с нея, се е предал сам в полицията снощи, съобщиха от МВР. В момента той е задържан в Седмо Районно полицейско управление. Арестантът Стоянов открадна патрулката миналия петък. Заради куриозното престъпление голяма част от София беше блокирана.

Александър успял да задигне полицейската кола след като, докато бил арестуван се престорил, че му е лошо и помолил да му донесат вода. Докато полицаите били с отвлечено внимание, той блъснал единия от тях, скочил с белезници на ръцете в колата и изчезнал. Да караш с оковани ръце обаче не се оказало лесно и крадецът скоро блъснал колата в квартал „Света троица", където тя била намерена от униформени.

Ловкият крадец се е предал, след като бил посъветван от близките и адвоката си. Той беше обявен и за общодържавно издирване. Стоянов е криминално проявен, разработки срещу него има и в СДВР, и в Ямбол.

Случаят не е прецедент. Миналата година психично болен мъж открадна полицейски автомобил и катастрофира по пътя Дупница - Благоевград.