Темида
Темида / ThinkStock/Getty Images
Софийската районна прокуратура е прецизирала обвинение към мъж, който е мамил хора в социалните мрежи с евтини самолетни билети. Това става ясно от съобщение на МВР.  От полицията обясняват, че след предприети съвместни оперативни действия служители на ГДБОП и ГДНП е бил установен и задържан преди година 34-годишен мъж, извършил измами в големи размери. Днес прокуратурата е прецизирала обвинението му за измама, обясниха от полицията. Става дума за нашумелия случай от преди година, при който стана ясно, че мъж мамил с евтини самолетни билети, като се представял за друг човек в социалните мрежи.

През април: Условна присъда за Спас от Кочериново, продавал самолетни билети с фалшив профил

Според първоначалните данни той е действал като активен блогър, представял се с друга самоличност и предлагал онлайн купуване на билети за самолет на изгодни цени за екзотични дестинации - Сингапур, Банкок, Мексико и САЩ. Жертви на изгодните оферти станали част от приятелите му в социалните мрежи, с някои от които е контактувал от години. Схемата, по която действал била следната – първоначално започвал с продажба на по-евтини самолетни билети, когато клиентите оставали доволни от услугата, им предлагал пакетна оферта, за която едва по-късно потребителите установявали, че е фиктивна. Особено активно мъжът е „работил“ от края на 2016 г. до август 2017 г.

Адвокатът на Спас-Александър: Той съжалява, никога повече не би станал подсъдим

След продължителна работа за документиране на конкретните случаи, проведена от полицията, от Софийската районна прокуратура е било повдигнато обвинение за измама на мъжа и днес то е прецизирано, обясняват от МВР.