/ БГНЕС
Правителството ще гласува нов доклад с препоръки към ръководството на армията
93730
Правителството ще гласува нов доклад с препоръки към ръководството на армията
  • Правителството ще гласува нов доклад с препоръки към ръководството на армията
Правителството ще гласува оттеглянето на доклада за състоянието на отбраната и въоръжените сили за 2016 г., дни след заявката на военния министър Красимир Каракачанов, че докладът трябва да бъде преработен, най-вече по отношение на препоръките към ръководството на армията.
 
Българската армия е в състояние само частично да изпълнява задълженията си

Докладът беше одобрен в мандата на служебния кабинет, а изводът, който предизвика обществен дебат, гласеше, че армията ни може да гарантира суверенитета на страната частично.
 
Преди две седмици министърът на отбраната Красимир Каракачанов заяви, че одобреният доклад за състоянието на въоръжените сили е грешка и управляващите нямат право да внасят смут в армията с подобни твърдения. Каракачанов обеща да изтегли и преработи доклада, като в него ще залегнат повече конкретни препоръки към ръководството на армията.
 
Армията ни не може да изпълнява пълноценно задачите си, призна президентът

Освен оттеглянето на доклада, правителството ще гласува предложенията за нови председатели на Държавната агенция за българите в чужбина и Държавната агенция за метрологичен и технически надзор.
 
Ще бъдат одобрени и новите областни управители на Русе и Добрич - те ще бъдат от квотата на ВМРО. Към момента на тези постове са Стефко Бурджиев и Детелина Николова, назначени по време на предишното управление на ГЕРБ.