Пратиха зад решетките автокрадците Омайски и Митко Горнобанския
Пратиха зад решетките автокрадците Омайски и Митко Горнобанския / БГНЕС, архив

Сочените за топ автокрадци на София Чавдар Омайски-Капитана и Димитър Георгиев-Митко Горнобанския, които ченгета пипнаха "на калъп" да отмъкват "Опел Корса", да лежат за постоянно в килии. Това настоя днес Софийската районна прокуратура. Около 5.30 ч. на 4 август бандитите опитали да задигнат опела в столичния кв. "Лагера".

Омайски разбил колата и бил на седалката, когато полицай го задържал. Малко преди това друг униформен закопчал с белезници Горнобанския, твърди обвинението.

"Не сме крали "Опел"-а. Станало е объркване", каза пред "24 часа" Горнобанския.

Хванаха легендарни автокрадци в София в действие (ВИДЕО)

Адвокатите им Благой Блажев и Йордан Киров реторично попитаха МВР и прокуратурата дали техните клиенти са най-големите автобандитите в София и поискаха обвиняемите да бъдат пуснати на свобода без мерки за неотклонение.

Заради богатото криминално досие на Омайски, който има предишна присъда за кражба на кола, както и осъждания за закана с убийство и принуда съдия Красимира Богданова го прати зад решетките. За постоянно в ареста ще е и аверът му Горнобанския, който му помогнал да задигнат "Опел"-а по време на изпитателен срок на условна присъда също за кражба на автомобил.

Автокрадец опитал да подкупи с 1000 лева полицаи, които го задържали

Съдийката беше категорична, че ако обвиняемите излязат на свобода, те могат да се укрият от правосъдието.