Повдигат обвинение срещу фалшификатора на подписа на Борисов
Повдигат обвинение срещу фалшификатора на подписа на Борисов / снимкa: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова

Столичният кмет Бойко Борисов е получил уверение от главния прокурор Борис Велчев, че до няколко дни ще бъде повдигнато обвинение срещу виновниците за фалшифицирания подпис на кмета върху договор за продажба на общински имот на фирма „Сида-С” ЕООД. Борисов потвърди, че Столичната община никога не е сключвала договор и не е превеждала пари на фирмата, собственост на бизнесмена Петър Драшков, брат на заместник-председателя на ДАНС Иван Драшков.

Бойко Борисов е сезирал прокуратурата за нотариален акт, в който фирма „Сида-С” се признава за собственик на 14 декара общинска земя в квартал „Стрелбище”. Имотът, остойностен на близо 14 милиона евро, е получен след сделка, узаконена с подписа на столичния кмет.

„Твърдя, че мой подпис не е поставян под такъв договор. Цитираният в нотариалния акт, номер на препискарта издаване на скица за имота, касае скица за различен имот, подадена от трето лице. Това е поредният случай, в който се опитват да откраднат имоти”, посочи Бойко Борисов.

Според Борисов прокуратурата трябва да докаже, дали подписът на Петър Драшков е истински, както и виновниците за престъплението, без да се влияе от никого.

„Доколкото познавам Иван Драшков не би си и помислил да окаже влияние за годините, в които е служил под мое ръководство”, коментира кметът на София.

Столичният кмет не допуска общински служители да са замесени в продажбата на имота. Борисов призова разследващите органи да се върнат в годините назад, за да проверят и сделките на общинското дружество "Софийски имоти".