Пътнически автобус, превозващ 50 души, сред които и български граждани, е аварирал във френския град Пюи дьо Дом, потвърдиха от Министерството на външните работи (МВнР).
 
В ранния следобед автобусът е бил откаран от платформа в сервизен център, където да бъде отстранена аварията, причинена от повреда на водната помпа.
 
Автобус с българи е закъсал във Франция (ВИДЕО)

Около 50 пътници, сред които има и българи, са настанени в център и имат осигурени храна, вода и тоалетна, съобщават българските власти. Консулът ни там е установил контакт с местните власти и автобусната компания, на този етап пътниците не желаят съдействие от нашето дипломатическо представителство във Франция, допълват от пресцентъра на министерството.
 
Българското посолство във Франция следи развитието на ситуацията. Мисията е в контакт с пътниците и местните власти и остава на разположение в случай на необходимост от съдействие.
 

Наши сънародници, които желаят на получат актуална информация или да подадат сигнал за техни близки, могат да го направят на посочените телефони на представителството: телефон: +33 1 45 51 85 90; факс: +33 1 45 56 97 50 или дежурен телефон в извънработно време: +33 1 45 51 85.