опашки кулата
опашки кулата / nova.bg
Гърция е предприела необходимите действия за облекчаване на преминаването през границите между двете страни, като очакванията са до началото на следващата седмица трафикът да се нормализира.

Това е съобщил на среща с транспортния министър гръцкият посланик у нас Димитриос Хронопулос.

Двамата са обсъдили възможностите за намаляването на трафика и свободното придвижване на хора и стоки през граничните пунктове с южната ни съседка, съобщиха от пресцентъра на министерството.

Министърът заявил, че от опашките по границите страда не само бизнесът, който губи реални средства, но и хората, които трябва да стоят в автомобилите и камионите в жегата.

Димитриос Хронопулос информирал министър Георги Тодоров, че от утре на ГКПП "Кулата-Промахон" ще има разположени 3 мобилни екипа и 34 допълнителни служители на реда. Утре ще бъде отворен и пунктът Илинден - Ексохи. Той посочил, че Гърция отваря два нови пункта със Северна Македония, което също ще допринесе за намаляване на трафика през Кулата - Промахон.

Министър Георги Тодоров поставил въпроса за увеличаване на работното време на ГКПП "Маказа-Нимфея" от 7 на 24 часа. Очаква се тази възможност да бъде разгледана от гръцка страна.