Пощите с повече служители по празниците, за да успеят със закъсняващите колети
Пощите с повече служители по празниците, за да успеят със закъсняващите колети / снимка: БГНЕС, архив
Пощите с повече служители по празниците, за да успеят със закъсняващите колети
36636
Пощите с повече служители по празниците, за да успеят със закъсняващите колети
  • Пощите с повече служители по празниците, за да успеят със закъсняващите колети

Възможно е едномесечно и даже по-голямо закъснение на колетните пратки за САЩ, предупреди в ефира на Дарик главният изпълнителен директор на „Български пощи” Деян Дънешки. В интервю за предаването „Дарик кафе” той обясни, че причината за проблемите в трафика на пратки през океана идва от въведените в Щатите засилени мерки за безопасност на въздушния транспорт. Забавяне имало и при получаването на колети за България, основно заради лошото време в Западна Европа. 

Деян Дънешки обаче увери, че дори и по празниците в пощите ще работят извънредно допълнително служители, за да може да се доставят закъснелите колети. „Проблемите са в цяла Европа, в цял свят, САЩ въведоха много строги мерки за сигурност по отношение на пратките. Последните дни летищата във Франкфурт, Лондон и Рим бяха сериозно засегнати от времето, много самолети не излетяха.

Ние сме организирали допълнително хора, които ще работят и през почивните дни, така че всички пратки при най-малката възможност, ще бъдат изпратени”, заяви Дънешки.

„В нашия сайт може да се проследи пътя на пратката и да се види каква е ситуацията в пощенския трафик – къде са затрудненията, къде са забавянията. Препоръчваме на нашите клиенти да ползват нормалната услуга, тъй като по обективни причини експресната няма да може да бъде изпълнена”, обясни още той.

Целият разговор с Деян Дънешки чуйте в аудиофайла