Полицията във Варна издирва двама във връзка с двойното убийство
Полицията във Варна издирва двама във връзка с двойното убийство / netinfo

Национална служба “Полиция” издирва двама служители на „Трансинс”, заподозрени като преки участници в двойното убийство на Венцислав Евтимов и Димитринка Пекова, чиито тела бяха открити във водите на р. Камчия в средата на миналия месец. Издирваните са 26-годишният Мартин Величков Стоименов и 25-годишният Илчо Тодоров Адамов, и двамата от Варна. Вероятно те се придвижват с лек автомобил “Мерцедес”, зелен металик, с варненска регистрация.

Има информация, че издирваните са въоръжени и могат да окажат съпротива при задържането си. По-рано по случая с двойното убийство бяха задържани Ганислав Начев и Николай Николов от управителния съвет на рециклиращата компания "Транинс".

След заключителната сесия на форума на Интерпол вътрешният министър Румен Петков заяви, че извършител на садистичните убийства е Николай Николов, като преди това двете жертви са били отвлечени от Ганислав Начев. Двамата мъже, които се издирват, са участвали пряко в престъплението.

По неофициална информация мотивът за садистичното убийството е отмъщение за извършена измама при сделка между жертвите и рециклиращата компания "Трансинс". Криминалисти коментират, че за това говори начинът, по който е извършено убийството чрез т.нар. "италианска" примка. При обиските в базите на "Трансинс" във Варна са намерени същите метални профили, използвани при потапянето на телата на двамата убити.