/ БГНЕС
Благоевград е под полицейска блокада след като 58-годишна жена беше намерена мъртва във входа на блок в кв. "Струмско" тази нощ.
 
По непотвърдена информация убитата е собственичка на заведението за бързо хранене, известно на благоевградчани като „Мръсното кебапче”. Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор, заяви пред Нова телевизия, че сигналът е подаден в 1.04 сигнал за това, че е починала жена. Открита е в блока, в който живее на междустълбищна площадка. На място е установено, че жената е починала в резултат от огнестрелна рана в областта на гърдите, причинена от гладко цевно оръжие, от упор, от изключително малко разстояние.

Убиха жена във входа на жилищен блок в квартал „Струмско“ в Благоевград


Изходите на Благоевград, както и главен път Е-79 са блокирани от полиция. Органите на реда претърсват всеки излизащ от града автомобил. Акцията е предприета към 3 ч. тази нощ с цел издирване на заподозрения за тежкото убийство.
 
Огледът на местопрестъплението продължи часове. До тялото на жената е открита счупена бутилка от бира.

убийство Благоевград
БГНЕС
 
 
Хората в блока смятат, че убиецът е мъж с криминално досие, който доскоро живял с дъщерята на убитата. Преди седмица той пребил момичето и оттогава полицията го издирва. Предстои тази версия да бъде потвърдена или отхвърлена от полицията, информира NOVA. Според БГНЕС заподозреният е Радослав С. - „Соколето”, чиито родители са били отведени за разпит.

Говорителят на главния прокурор каза, че действително се издирва криминално проявен и осъждан 40-годишен мъж, но във връзка с друго разследване на прокуратурата в Благоевград. "Разбира се, ще се установи, когато бъде издирен, дали има съпричастност и дали е извършителят на престъплението, но иначе се издирва във връзка с противозаконно отнемане на моторно превозно средство, собственост на дъщерята на починалата жена", посочи Румяна Арнаудова.