/ Gulliver/Getty Images
Творба на Банкси, закрита от строително скеле през последните няколко месеца, ще бъде открита днес в квартала Нотинг хил в Лондон, предаде Ройтерс.

Творбата е станала известна с различни названия - "Графити художник", "Художник" или "Веласкес". Тя изобразява художник, за когото се смята, че е испанският майстор на четката Веласкес, който е застанал до триножника си и изписва с червени букви "Банкси".
 


Нарисувана на ъгъла на "Аклам" и "Портобело роуд" през 2008 г., тя бе покрита, след като компанията за инвестиции и развитие "Енстар кепитъл" започна реновационни работи, за да създаде луксозни домове.

Стрийт художникът Банкси закрива изложбената си зала след по-малко от 2 седмици работа



"Става въпрос за възхитителна характерна особеност на сградата и на Нотинг хил - заяви изпълнителният директор на компанията Саймън Лайънс. - Сред причините, заради които купихме сградата, е, че на нея има творба на Банкси."

От "Енстар кепитъл" първоначално искали да преместят творбата на Банкси, но впоследствие решили, че това ще е прекалено рисковано и че ще е по-добре тя да остане на мястото си, като бъде покрита със стъкло и осветена.
БТА