Подновиха разследването на убийството на Димитър Янков
Подновиха разследването на убийството на Димитър Янков / cнимка: Sofia Photo Agency

Разследването за убийството на председателя на Общинския съвет на Несебър Димитър Янков е възобновено, съобщиха от бургаската окръжна прокуратура.

На 16 юли тази година делото бе спряно с мотива, че по него няма напредък. Липсвали и конкретни доказателства, които водят към убиеца.
Според магистратите вече има налице нови данни, които дават основание да се продължи разследването. Предстоят разпити на свидетели, които обаче не са очевидци на престъплението.

Янков бе застрелян от упор със седем куршума в поршето си пред блок в Бургас малко преди да слезе от него.

Убийството бе извършено на 9 май вечерта. Въпреки, че няколко души- клиенти на близък магазин, твърдяха че са успели да зърнат убиеца и бяха разпитани дознанието така и не напредна. Нито веднъж не бе призован за разпит и бившият кмет на Несебър Николай Трифонов, с когото Янков бе в конфликт.

Преди седмици в съда по време на поредното обжалване на ареста на Янко Гюров известен като мениджър на групировката бяха огласени разпечатки от подслушани разговори на Димитър Желязков – Очите, от които се разбираше, че държал част от парите си при Янков.