/ Драматичен театър „Никола Вапцаров”
На 58-годишна възраст почина актьорът Лъчезар Кацарски, съобщиха от Драматичен театър „Никола Вапцаров”-Благоевград.

"С огромна болка съобщаваме, че днес внезапно ни напусна обичаният от нас актьор Лъчезар Кацарски", пишат от театъра. Лъчезар Кацарски е през 1962 година в Благоевград. Завършва Актьорско майсторство в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" в класа на проф.Николай Люцканов.

От 1987 г. до днес част от трупата на Драматичен театър „Никола Вапцаров”. Лъчо несъменено бе един от най-любимите и любопитни актьори в нашата трупа. Обичан от публиката, очарователен бунтар, с неизчезваща усмивка и силен дух, който беше компас за всички свои колеги и ще липсва много!

Ролите му са неизборими: Мистър Айзъкс в „Портретът на Дориан Грей“, Марко във „Вампир“, Марко Попович във „В полите на Витоша“, Алтум в „Принцеса Турандот“, Зилов в „Лов на диви патици“, Газ в „Кухненският асансьор“, Едуард в „Бягство от Москва“, Капитан Леоне във „Волпоне“, Харкорт в „Да си вземеш жена от село“, Лвов в „Иванов“, Той в „Пиеса 27“, Професора и комита в „Чернодрински се завръща у дома“, Вотрен в „Дядо Горио“, Джери в „Двама на люлката“ и много други.

Запомнящо се е и участието му в киното - във филма на Иван Андонов "Вампири, таласъми".  

Поклон пред светлата му памет!