Веднага след закриването на дебата за вота на недоверие, министър-председателят направи и първи коментар пред журналистите в кулоарите на парламента.

"Днес чухме различни аргументи без смисъл. Много бързо се разбра, че са аргументи, които казват само, за да кажат нещо", каза Кирил Петков след 8 часа дебати в зала.

След бурни дебати в парламента: Насрочиха извънредно заседание за гласуване на вота на недоверие

Утре вотът на недоверие се надявам да не мине, но ако мине след това първият мандат идва при нас и ще имаме още 7 дни да разговаряме с депутатите, коментира премиерът и добави: Всички разбират, че това, което Слави Трифонов направи беше огромен риск за държавата, необмислена постъпка и символ на задкулисието.

След вота на недоверие — три възможни сценария

Петков още веднъж заяви, че сделка с хора, които са били част от корупционния модел, няма да има. Не може да се случи и сделка с ДПС.

Относно темата РСМ и предстоящия в Брюксел съвет, Петков каза: Аз си държа на думата. В Брюксел ще отида и ще кажа това, което обещах – ако няма решение на Народното събрание, аз не мога да променя позицията.

Внесеният вот на недоверие ще бъде гласуван на извънредно заседание в сряда. Заседанието е с начален час 19.10 ч. Причината за късния час е, че трябва да бъде спазен 24-часовият срок. Заседанието ще включва една единствена точка - гласуване на вота на недоверие.
БГНЕС